Oświadczenie Przewodniczącego Rady Miejskiej Jana Rokity

Dodano: 23 listopada 2018; Publikujemy oświadczenie nowo wybranego Przewodniczącego Rady Miejskiej Góry Kalwarii Jana Rokity.

News will be here

Na wstępie pragnę złożyć podziękowanie radnym Rady Miejskiej w Górze Kalwarii, decyzją których zostałem wybrany na funkcję Przewodniczącego Rady. Traktuję to jako wyraz zaufania bezwzględnej większości składu Rady Miejskiej. Uczynię wszystko, aby spełnić pokładane we mnie nadzieję, dążąc do bycia przedstawicielem wszystkich radnych, bez względu na barwy klubowe i sympatie polityczne.

Jednocześnie wraz z radnymi Prawa i Sprawiedliwości deklarujemy, że wykonując swoje mandaty w pierwszym rzędzie będziemy kierować się interesem gminy. Chcemy pozostać pośrodku dotąd nierzadko ostrego sporu między zapleczem odchodzącego oraz nowego włodarza Góry Kalwarii, przedstawiając mieszkańcom własne propozycje dla rozwoju naszej małej ojczyzny. Będziemy rzetelnymi obserwatorami rządów Burmistrza Arkadiusza Strzyżewskiego, wspierając go w dobrych projektach a ewentualnie krytykując, gdy jego propozycje będą sprzeczne z interesem mieszkańców. Deklarujemy, że nasze poparcie dla inicjatyw radnych oraz urzędu nie będzie zależne od barw partyjnych bądź klubowych wnioskodawców, a wyłącznie od naszej oceny ich wpływu na poprawę jakości życia naszych mieszkańców.

Jan Rokita
Przewodniczący Rady Miejskiej w Górze Kalwarii
Klub Radnych Prawo i Sprawiedliwość

Dodaj swój komentarz

Imię (pseudonim):

Treść:

Komentarze (20)

Bóg Gniewu

Data: 23 listopada 2018, 17:10 Mam nadzieję, że faktycznie dopilnuje Pan wraz z Radą rządów nowego burmistrza, żeby nie zafundował nam jakiegoś ekscentrycznego przewrotu w GK, a co za tym idzie - bałaganu.

Ferdynand Kiepski

Data: 23 listopada 2018, 17:51 Wszystkiego dobrego oraz wiele trafnych i pożytecznych decyzji życzę.

diabeł

Data: 23 listopada 2018, 19:02 do boga gniewu
już większego bałaganu i brudu jaki zostawili poprzednicy to chyba nikt nie jest w stanie zrobić proszę pana. Do tej pory śmierdząca Góra podobała się panu może ludzie nie wiedzą jak wygląda czyste zadbane miasto przykro?!

Nn instytut

Data: 23 listopada 2018, 19:24 Gdyby nie łatka polityka PIS to bym panu J.Rokita uwierzył ale nie wiem po pierwszej sesji musi się pan i cała rada dużo nałuczyc

Ja

Data: 23 listopada 2018, 21:50 A czy komentujący oglądali sesję?? Tu piękne słowa a na żywo żenada jakich mało!!! Bez składu, ladu i logopedy!!!

Janusz

Data: 23 listopada 2018, 23:47 Nie interesuje mnie Pana Klub, ma Pan reprezentować nas, Pana związki polityczne niech Pan zachowa dla siebie, z 21 radnych TYLKO 3 z PiS, przemyślał Pan to?

Janusz

Data: 23 listopada 2018, 23:52 Do nowego Admina.
Czy jest w ramach Pana kompetencji - dziennikarza - napisać o lokalnych strukturach w Górze Kalwarii partii politycznych typu SLD, PO, PiS, siedziba, dyżury. To nie jest nic tajnego?

Marek

Data: 25 listopada 2018, 00:11 Przyłączam się do prośby Pana Janusza odnośnie struktur partii politycznych. Kiedyś w Górze był ktoś z SLD a obecnie?

Łukasz

Data: 25 listopada 2018, 13:01 Oglądałem transmisję z rady i nie wrócę sukcesu.. Przewodniczący rady i zastępca bez żadnego doświadczenia w samorządzie. Plątał się w swoich wypowiedziach, nie potrafił sklecić zdań. Wygłaszał dumne mowy jakby wybrano go na Prezydenta Kraju.
Moim zdaniem ta koalicja (radni z PiS twierdzą, że żadnej nie ma) bardzo szybko się rozpadnie, bo starsi radni i bardziej doświadczeni nie wytrzymają współpracy z takim przewodniczącym rady. Ale to tylko opinia po 1szej radzie, może się ogarną i pokażą, że dadzą radę :)

PODSUMOWANIE

Data: 25 listopada 2018, 19:05 CZYLI GDZIE POWIEJE TAM POLECI. OBY GACIE SE KUPIŁ NA KOLEJNOM SESJE BO JEANSY I KRAWAT TO TROSZKĘ NIE PO DRODZE SOM.

Do ja

Data: 25 listopada 2018, 20:59 Komentarz został ukryty z powodu naruszenia zasad komentarzy.

Do podsumowania

Data: 25 listopada 2018, 21:17 I TAK BYŁ O NIEBO LEPIEJ UBRANY NIŻ JEGO KONTRKANDYDATKA I JEGO BYŁa DYREKTORKA TZW MAŁA CZARNA !!!

mieszkaniec

Data: 26 listopada 2018, 07:52 Wybrali młodego karierowicza, który już robi ukłony partyjne. Widać, że będzie realizował polecenia partii w terenie. Wystarczy już PZPR-u. Jego zadaniem jest zadbać o ludzi i gminę. Jego partyjkę i karierkę mam gdzieś. Wróżę temu panu rychłe wywiezienie na taczce.

Mirek

Data: 27 listopada 2018, 10:41 Wielki minus dla nowego burmistrza, że z kimś takim się dogaduje. Przewodniczący Rady Miejskiej - Pisowiec, nie potrafiący sklecić jednego logicznie brzmiącego zdania, z wadą wymowy.... Masakra

poll

Data: 27 listopada 2018, 14:42 @Mirek
Wg Ciebie wada wymowy dyskwalifikuje człowieka do pełnienia ważnych funkcji? Pooglądaj proszę sesje prowadzone przez poprzednika, który nie znał rzymskich cyfr i zapowietrzał się przy odczytaniu tekstu dłuższego niż 3 zdania, nie pisząc już o wyrazach trudnych, nie używanych na co dzień.
Dajmy czas Jankowi, a nabierze mam nadzieję ogłady. Wszystkim wydaje się że tak prosto jest wyjść przed gremium i przemawiać. Samemu Rokicie radzę żeby się nie obnosił z przynależnością do nielubianej przynajmniej przeze mnie partii. Tu mamy swój mały świat i nie chcemy wielkiej polityki.

Lele

Data: 27 listopada 2018, 14:58 Proponuję sprawdzić jakimi środkami dysponuje Gminai w jakiej kondycji finansowej ją przejmujecie jako radni.

Jan Krzysztof

Data: 27 listopada 2018, 17:03 @Mirek
A taka pani co nie wymawiała \"R\" i tyle lat była prezydentem Warszawy to dobrze, bo z peło !

Prawy

Data: 1 grudnia 2018, 18:02 Powodzenia !

Za zmiany które nastąpiły już do tej pory, SZACUN .

zły

Data: 30 grudnia 2018, 15:38 Jakoś polakom nie przeszkadzało wybrać Kwasa na dwie kadencje mimo że chwiał się po pijaku i bełgotał coś bez sensu, a w Górze Kalwarii jacy wybredni, krawat teź był zły?

??

Data: 31 grudnia 2018, 10:44 @zły
- mam prośbę, Polakom zawsze pisac z dużej litery,
- unikajmy demagogii : \" wybrać Kwasa na dwie kadencje mimo że chwiał się po pijaku i bełgotał coś bez sensu \" - raczej Kwaśniewskiego (trochę kultury) - czy chwiał się przed wyborami, czy po?
- życie pokazuje, że czasem pijak lepszy niż pusty politykier - mamy na to już dowody i nie spodziewamy się, że J.R. przebije A.K. w dokonaniach.